Министърът на младежта и спорта коментира първите девет месеца начело

...
Министърът на младежта и спорта коментира първите девет месеца начело
Коментари Харесай

Министърът на спорта метафорично нарече политиката рали: Зад някой завой има цели скали с идеята да катастрофираш

Министърът на младежта и спорта разяснява първите девет месеца отпред на българския спорт в изявление за БНР.

" Политиката е като рали спорта – имаш трасе, имаш навигатор, имаш бележка. Навигаторът ти споделя какво следва, какъв завой следва и ти се подготвяш, преценява скоростта, с която да влезеш в съответния завой, тъй че да преминеш с допустимо най-високата скорост през него. В държавната администрация не е тъкмо по този начин. Тук процесите са мудни, спъващи. Много постоянно зад завоя са ти наслагани камъни. Зад някой завой има цели скали с концепцията да катастрофираш. Политиката не е толкоз чиста игра като спорта. В последна сметка спортът, по тази причина е нещо толкоз хубаво, тъй като всеки се готви тренира, излиза и дава най-хубавото, на което е кадърен, а в политиката колкото и да се готвиш, колкото и да тренираш, постоянно има опция някъде да бъдеш предизвикан по аргументи, които не зависят от теб. Лично за мен това е опит. Честно казано фактът, че всекидневно се сблъсквам с толкоз доста провокации значи, че си вършим добре работата и че нещата, които вършим са верни ", заключи той.

В досегашната си работа като министър Илиев най-вече се гордее, че в ММС са изслушали " всеки един проблем на българските спортисти, както и на младежките организации ".

" Опитали сме се да намерим решение на множеството от тях. Естествено, не на всички е било допустимо да помогнем в размерите, в които те са очаквали от нас, само че в последна сметка като главен приоритет още през цялото време си бяхме сложили олимпийските игри, които предстоят. Реално ние създадохме опция да подсигурим средства за всички федерации, спомагателни средства, с които българските спортисти да се приготвят добре за идната олимпиада. Аз съм човек, който доста има вяра в младежите. Направихме страхотни промени в наредбата, която прави оценка, която почита труда на българските спортисти. За първи път финансирахме спортистите от първа възрастова група, това са спортистите преди групата – мъже и дами. Те получиха награди за международните и европейските си достижения ", уточни той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР