Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев проведе среща с

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев проведе среща с
Коментари Харесай

Фондация Реал Мадрид открива втора школа в България

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев организира среща с легендата на Реал Мадрид Емилио Бутрагеньо и делегация от Фондация “Реал Мадрид ”. Илиев и Бутрагеньо разискаха активността на фондацията у нас и бъдещите проекти за нейното развиване на територията на страната.

През 2016 година във Видин бе намерено спортно учебно заведение към фондацията, чиято съществена цел е да се интегрират деца в неравностойно състояние. A пък посредством футбола да им бъдат основани условия за по-добро бъдеще. Бутрагеньо акцентира, че Фондация „ Реал Мадрид “ възнамерява да открие втора школа в България. Тя ще се намира наоколо до София. За да бъде подкрепено бъдещото развиване на учебното заведение във Видин и активността на фондацията, бе проведен благотворителен търг с  извънредни продукти на клуба с колекционерска стойност, подсилен от ММС.

 Снимка: ММС

„ Ценя високо Вашите начинания, които развивате освен в България, само че и в целия свят. Спортът е доста мощно обществено оръжие и има основна роля при построяването на личностни качества и полезности “. Това сподели министърът на младежта и спорта. Илиев подчертава, че посредством достиженията в спорта децата имат опция да покажат своите умения пред света и да изпитат задоволство от положените старания.

На срещата участва също Николина Ангелкова, почетен ръководител на Фондация „ Приятели на спорта “, която е сътрудник на Фондация „ Реал Мадрид “. Тя също по този начин подкрепя реализирането на активността й в България. Ангелкова изрече благодарността си към екипа на ММС за оказаната поддръжка.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР