Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев обяви, че проектът

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев обяви, че проектът
Коментари Харесай

Локомотив Пловдив ще има обновена лекоатлетическа писта, обеща министърът на младежта и спорта Димитър Илиев

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев разгласи, че планът за пистата на лекоатлетическия клуб на Локомотив в Пловдив е утвърден.

По време на визитата си в клуба, той увери, че пистата ще бъде реновирана, като сумата която ще бъде отпусната за подобрението на спортното оборудване е 200 хиляди лв..

На събитието участваха още заместник-министърът на спорта Даниела Дашева и шефът на отдел " Младежки действия и спорт " в Община Пловдив - Иван Запрянов.

Министър Илиев беше посрещнат от президента на лекоатлетическия клуб Атанас Атанасов, мениджърът Веница Атанасова, треньорите Златозар Атанасов и Ивайло Русенов и най-хубавите състезателки на Локомотив - Габриела Петрова и Пламена Миткова.

“Пистата е по план на Министерството на спорта с 50% финансиране. Пловдив е с големи обичаи в леката атлетика и тук са излезли един от най-големите спортисти на България. Има го професионализмът, има и гении, а в този момент би трябвало да се основат подобаващите условия за подготовка ”, съобщи Димитър Илиев и увери, че ще потърси среща с кмета на града Костадин Димитров, с цел да бъдат разисквани и други спортни планове в Пловдив.

В залата пристигнаха и почетният президент на футболния Локомотив - Христо Бонев, както и спортният шеф на клуба Илко Пиргов, които подариха на Илиев продукти на " черно-белите ".

В рамките на визитата си в Пловдив Димитър Илиев имаше среща и с пловдивския тим по хокей на трева, който приключи на второ място на Спешъл олимпикс през предишното лято в Берлин.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР