Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев коментира в интервю

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев коментира в интервю
Коментари Харесай

Спортният министър с коментар за Българска армия и Герена

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев разяснява в изявление за NOVA NEWS обстановката със стадионите на българските тимове. Относно концесията на „ Георги Аспарухов ” Илиев удостовери, че има предпочитание от страна на Левски да подпише.

„ Истината е, че не е в напреднала фаза. Доколкото аз съм осведомен, собствеността върху стадион „ Георги Аспарухов ” е на Общинската администрация на София ”, сподели Илиев.

„ Министерството на младежта и спорта ще подкрепя и би подкрепило всеки един футболен клуб, стига да е в границите на опциите му, несъмнено. И другото доста значимо е, че аз като министър към този момент съумях да обходя няколко стадиона, да се срещна с тяхното положение, да прегледам до каква степен са, по какъв начин са нещата. Това, което мога да кажа, е, че има сериозен прогрес на стадиона на Ботев в Пловдив. Стадионът на Локомотив, стадионът в Стара Загора, съумях да прегледам също на Берое. Това са клубове и те би трябвало да се грижат главно за тяхната инфраструктура и за метода, по който се менажират уреди ”, сподели Илиев.

Относно стадиона на ЦСКА - „ Българска войска ”, министърът удостовери за плана, че е на стойност 80-90 милиона.

„ Държавата дава много пари за спорт. Разбира се, те в никакъв случай няма да стигат. Важно е да кажем, че това е стратегия за финансово подкрепяне, а не за 100% застраховане на всички потребности. Така че аз поздравявам федерациите, клубовете да търсят и други разновидности за финансиране, тъй като това, което аз виждам, е, че националните стратегии се изчерпват постоянно на 100%. В същото време обаче има доста европейски, интернационалните стратегии, които безусловно от тях употребяваме, както се каже, някакви минимални благоприятни условия ”, сподели още Илиев.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР