Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев и заместник-министър Даниела

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев и заместник-министър Даниела
Коментари Харесай

Министърът на младежта и спорта във Враца: Това, което успях да видя ми дава надежда, че има общини, в които нещата вървят добре

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев и заместник-министър Даниела Дашева се срещнаха през днешния ден с представители на спортните клубове във Враца. В срещата се включи и регионалният шеф Надя Донкинска. Преди това дружно със заместник-кмета Александър Владимиров те обиколиха огромна част от спортните уреди в града и се срещнаха на място със положението им.



„ Това, което съумях да видя ми дава вяра, че има и общини, в които нещата вървят добре “, сподели при започване на срещата министър Илиев и изрази удовлетворение от помощта, която Община Враца оказва на спортните клубове. Поддръжката единствено на закрития басейн за месец ноември да вземем за пример е коствала на общината 19 хиляди лв., от които клубовете са платили към 4 хиляди лв., стана ясно на срещата.

„ Непосилни са за клубовете тези разноски, това, което ние вършим е много и логистично, и финансово “, уточни зам.-кметът Владимиров.

По думите на министър Илиев задачата на срещата е да се срещнат и да отговорят на всички въпроси на клубовете за това по какъв начин могат да аплайват по другите стратегии за активността, която развиват, както и да чуят предложенията на клубовете, по какъв начин да се направи по този начин, че системата да работи по-добре. Димитър Илиев изясни и че знае доста добре какви неимоверни старания поставят треньорите и ръководителите на спортните клубове, с цел да ги поддържат живи и да развиват качества в спортистите си.

По време на срещата стана ясно, че Министерството на спорта може да подкрепи оборудването на разнообразни спортни уреди като басейни, лекоатлетически писти, силови зали по планове, с които клубовете имат право да аплайват.

На срещата участва и кметът на Община Борован Иван Костовски, който изиска помощ от Министерството на спорта за поправяне на игрище с изкуствена трева в с. Борован, на което да могат да упражняват членовете на единствения състезателен клуб в селото - този по футбол.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР