Министърът на културата Велислав Минеков заяви, че не е сплашвал

...
Министърът на културата Велислав Минеков заяви, че не е сплашвал
Коментари Харесай

Министър Минеков: 4,5 млн евро са изчезнали при реставрацията на Ларгото

Министърът на културата Велислав Минеков съобщи, че не е сплашвал публицисти. Според него е употребен напън върху публицистите на Българска национална телевизия, с цел да излязат с заявления в поддръжка на институцията.

" Поискал съм пояснение от господин генералния шеф за този тежък случай, в това число съм го срещнал с настоящите закони, и че това е в действителност нарушаване на националната сигурност. Инцидентът е подобен със прекъсването на БНР за половин ден. Спомняте си случая с вашата колежка Силвия Великова. Колегите в малкия екран са били показани от министъра като терористи нарушители. Някъде да сте чели сходно нещо от мен? ", съобщи Минеков.

Загуби при потреблението на евросредства оповести министърът на културата Велислав Минеков на брифинг. Той се базира на отчет на ОЛАФ, съгласно който са изчезнали 4,5 млн евро при реставрацията на Ларгото. Докладът с гриф " Секретно " препоръчвал да бъде търсена отговорност от трима министри и един кмет.

Министърът съобщи, че ще сезира българската прокуратура, а по-късно и Европейската.
Ще внесе сигнал и в Европейска прокуратурата и за построяването на " Квадрат 500 ", както и за злоупотреби и при реставрацията на цитадела.

Министър Минеков разяснява и обвиняванията към Ангел Папалезов. Той дефинира претърсването в дома му като цинизъм, тъй като на правилото " белези на културно-историческа полезност ", може да бъде претърсен всеки. Според Минеков това се прави, за са бъде сплашен Папалезов и тези дейности водят до унищожаването на експерти, които познават трафика на културно-исторически полезности.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР