Министърът на културата в служебното правителство Велислав Минеков дойде в

...
Министърът на културата в служебното правителство Велислав Минеков дойде в
Коментари Харесай

Минеков връчи писмо на ГЕРБ за освобождаване на два етажа от НДК

Министърът на културата в служебното държавно управление Велислав Минеков пристигна в Административната постройка на НДК, където се обитава партия ГЕРБ, с цел да връчи писмо, в което предлага политическата мощ да се измести от заеманите от нея 16-ти и 17-ти етаж.

Минеков входира писмото с апел ГЕРБ да изоставен партийната си централа, при защитата в постройката, съобщи БГНЕС.

Той не се качи на горните етажи в постройката, с цел да връчи персонално писмото на управлението на партията.

" Нека ГЕРБ да освободят етажите, с цел да може НДК да се възвърне ,

това писмо не е наказване, ние си връщаме благосъстоятелност ". Това сподели пред публицисти пред централата на Политическа партия ГЕРБ министърът на културата Велислав Минеков, съобщи Агенция „ “.

"Предлагам ГЕРБ да се изместят от тези два етажа на НДК. Ще им намерим почтено място. Помолил съм регионалният шеф да търси такова. Това е една молба, правно съображение има. Тези два етажа са взети с една нещастна заповед на господин Плевнелиев. Тази неразбираема изгода, както те я дефинират, е в действителност съмнителна. Нека да освободят етажите, с цел да може НДК да се възвърне ", уточни Минеков.



"Кратък е срокът за това да освободят етажите .

Това е молба, в случай че не става с нея, ще опитаме по законовия ред. Това може да се случи с решение на Министерски съвет, с цел да може НДК да се възвърне. Загубите са големи. Партия ГЕРБ е трансформирала закона, тъй че да им е комфортно и да не заплащат наем ", сподели още министърът.

"Налага се да се знае какво се е случило.

Този абордаж на двата етажа е в действителност безсрамен и е извънредно време това да се случи .

Новата постройка ще е където реши регионалният шеф. Има задоволително празни места, тъй че няма проблем с това. Помолил съм го да търси място за ГЕРБ ", съобщи той.

"Би било пагубно да не заплащат още веднъж наем на новото място. Няма да даваме повече партийни офиси. Не всички партии са в безвъзмездни офиси. Ако това писмо не бъде признато в деловодството, ще го изпратим по длъжностен път. Дошъл съм на благосклонност и без полиция. Няма нищо ужасно от това, че идва министър. Аз не съм нападател, с цел да срещам стена. Разбирам, че те са привикнали със закани, само че аз на закани не се поддавам ", добави той.

Той се пошегува, че му е дадено да е космонавт поради тази акция, а не му е обещан дипломатически пост. "Това не е наказване, ние си връщаме благосъстоятелност, тъй като за този интервал загубите са основни. Как да спасим НДК? С концерти и изложения ли? ", запита Минеков.

Според управлението на ГЕРБ държанието на Минеков

е "еманация на овластената надменност и нецензурност “. Лидерите на партията чакаха Минеков в централата, само че той не отиде при тях. С Минеков бе дълготраен протестиращ Йоло Денев.

"Не можах да схвана какъв е смисълът от този цирк, тъй като, в случай че някой не си е гледал календара, сме 2021 година към момента, въпреки че стартира да се усеща като 1944 година Министър да обикаля офисите на партии и да ги подканя да изоставен, е род, който не сме виждали през последните 30 година “, сподели зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, който дефинира като безсрамие опита една партия да се лимитира да си извършва функционалностите. Според него "ГЕРБ населява офисите безусловно законосъобразно от най-малко 14 години ".

Депутатът от ГЕРБ Росен Желязков дефинира

протичащото се като театър ,

с цел да се удовлетворят тези, които се радват на всички процеси по изчегъртването на ГЕРБ. За зам. ръководителя на ГЕРБ Даниел Митов Велислав Минеков "взема образец от Бойко Рашков и неговите репресии в предизборната акция ".

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР