Министърът на културата в оставка Атанас Атанасов е поел ангажимент

...
Министърът на културата в оставка Атанас Атанасов е поел ангажимент
Коментари Харесай

Министерство на културата дава пари за реставрацията и консервацията на Хуманитарната гимназия

Министърът на културата в оставка Атанас Атанасов е поел ангажимент ведомството му да отпусне средства за консервационно-реставрационните работи по фасадата и покрива на Хуманитарната гимназия „ Св. св. Кирил и Методий”.

„ Обнадежден съм, че ще има придвижване. Министерство на културата ще финансира КРР, за другите средства за ВиК, електро, настилки, нови тоалетни, интериорни елементи, съм се обърнал към Министерство на финансите и Министерство на регионалното развитие. От МФ ми върнаха отговор със специфична форма за кандидатстване. Надявам се до края на месеца да стартираме процедурата по Закона за публичните поръчки”, разгласи кметът на регион „ Централен” Георги Стаменов.

Преди няколко месеца той показа пред депутатите от Пловдив целите, които желае да осъществя и са значими за региона – Хуманитарната гимназия, Ясла №18, хълмовете под тепетата, Дондуковата градина, площадки на градини и междублокови пространства.

„ Внесохме в Министерството на културата количествено-стойностна сметка, която включва фасадите на Гимназията, дограмите – част от тях да бъдат сменени, други – реставрирани,, както и таванът. Според нашите калкулации това ще коства 9 млн. лева Поръчахме пазарно изследване и целият ремонт ще възлезе на 15 млн. лева.”, сподели още Стаменов и добави, че в краен вид е подготвен да оранизира дарителска акция, с цел да се случи жизненоважният ремонт.

Това ще бъде вторият план за знаково учебно заведение в Пловдив, откакто стана ясно, че от Министерство на културата са поели ангажимент от средствата си за финансови разноски да провиснал средства и за плана на Музикалното учебно заведение.

След като в бюджета на МК бяха заложени 36 млн. лева, от тях близо 11 700 000 лева бяха за Концертна зала в Пловдив, явно ведомството се пробва да отключи останалите пари в подготвени планове, които чакат реализация.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР