Министърът на културата Найден Тодоров се срещна с кмета на

...
Министърът на културата Найден Тодоров се срещна с кмета на
Коментари Харесай

Министър Найден Тодоров обсъди с кмета на Бургас водещите проекти за града в направление Култура

Министърът на културата Найден Тодоров се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов в рамките на визитата си в града, споделиха от пресцентъра на Министерство на културата. Двамата разискаха положителното съдействие, водещите проекти и опциите за своевременното им осъществяване в региона на културата.

 

Зам.-кметът на Бургас Диана Саватева, която дава отговор за сектор „ Култура и изповедание “, информира министър Тодоров за новите събития и хрумвания в пространствата за модерно изкуство в морския град.

 

В рамките на визитата си в министърът на културата Найден Тодоров се срещна с шефа на Националната художествена академия - филиал Бургас проф. Светозар Бенчев, с директора на кукления спектакъл в Бургас Христина Арсенова, както и с шефа на Регионална библиотека „ Пейо К. Яворов “ Яна Кършийска в Центъра за модерно изкуство и библиотека - Бургас. Тримата ръководители на културни институти показаха работните пространства и залите за публичен достъп, споделиха за подхванатите от тях начинания за обезпечаване на по-широк достъп до изкуството.


„ Аз съм доста обвързван с Бургас, освен тъй като в интервала 2003-2005 година съм работил като художествен началник на Оперно-филхармонично сдружение тук, само че и тъй като разпознавам творците, концепциите и културните артикули, които се осъществят ”, показа министър Найден Тодоров.

 

Директорът на Регионалната библиотека „ Пейо Кр. Яворов “ Яна Кършийска сподели добрия опит, който има Библиотеката. Тя към този момент се намира в новата съвременна постройка на някогашната полуразрушена Немска болница, ремонтирана с европейско финансиране и с подкрепата на Община Бургас. Центърът има две изложбени зали. Всичко това, както и
големият библиотечен фонд от над 600 хиляди книги, попълван постоянно и по стратегиите на Министерството на културата, е част от магията на новия храм на книгата. В края на срещата министър Найден Тодоров получи своята златна читателска карта.


По време на визитата си в Бургас министър Тодоров инспектира и държавна такса „ Адриана Будевска “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР