Министърът на културата Боил Банов може да бъде глобен с

...
Министърът на културата Боил Банов може да бъде глобен с
Коментари Харесай

Боил Банов заплашен с глоба до 1000 лв. за пушене на работното си място

Министърът на културата Боил Банов може да бъде санкциониран с до 1000 лева, поради пушене на работното си място. Нарушението е открито по сигнал на жител. Случаят е от съвещание на държавното управление, провело се отдалечено, на 23 март. От публикувани фрагменти по малкия екран се вижда по какъв начин културният министър подръпва от цигара.

Авторът на сигнала е Стойчо Стойчев от Добрич. Той гледа вкъщи си ефирен репортаж за работата на министрите по отношение на ковид вечерта на 23 март. Изведнъж на фрагментите вижда обхванатия в тютюнев пушек Банов. Това шокира Стойчев и той подава сигнал по електронната поща до приемната на държавното управление, Регионалната здравна ревизия и няколко медии.

" Уважаеми дами и господа, гледайки вести по Канал 1, емисията на 23.03.2020 година в 18 часа, беше излъчен репортаж, в който бе показан министър-председателя във видео конферентна връзка с министрите. На екрана демонстрираха таблета на господин Борисов, на който точнно в центъра беше министър Банов с цигара в кабинета си - в нарушаване на настоящото законодателство. Моля да предприемете нужните дейности и да санкционирате нарушаването! ", написа в сигнала на Стойчев. Той ползва телевизионните кадриза доказателство.

Получава отговор на 8 април от шефа на РЗИ Данчо Пенчев.

" Констатирано е нарушаване на член 56, алинея 2 от Закона за здравето от господин Боил Банов - Министър на културата, който пуши в кабинета си. На лицето е формиран акт за административно нарушаване ", написа в отговора до жалбоподателя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР