Министърът на културата Боил Банов инспектира дейностите по разкопките на

...
Министърът на културата Боил Банов инспектира дейностите по разкопките на
Коментари Харесай

Банов обеща още пари за Хераклея Синтика

Министърът на културата Боил Банов инспектира дейностите по разкопките на античния град Хераклея Синтика, намиращ се край Рупите, Петричко. Финансирането на обекта е разчетено да стигне до 25 август, само че министъра на културата заяви, че ще дофинансира активността и ще отпусне средства за още един месец работа на археолозите.

Кметът на Петрич Димитър Бръчков даде обещание да оправи пътя от Рупите до античния град и туристите по-лесно да стигат до него.

Ръководителят на археолозите доц.д-р Вагалински срещна министъра с находките и даде доклад за разходваните 100 000 лева отпуснати през месец май от Министерски съвет. Напълно оголен е площада на Хераклея Синтика от IV век, а в същото време е открит под различен площад, датиран от I-II век сл. Хр.

Относно античния град открит по трасето на Автомагистрала Струма край Благоевград, министъра изясни, че идната седмица региона ще бъде посетен за повторно от комисия.

„ Аз съм министър на културата и не бързам ”, отговори Банов по отношение на по кое време тъкмо ще вземе решението за разкопките край Благоевград.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР