Министърът на културата Боил Банов е глобен от Регионалната здравна

...
Министърът на културата Боил Банов е глобен от Регионалната здравна
Коментари Харесай

Боил Банов глобен за пушене на заседание


Министърът на културата Боил Банов е санкциониран от Регионалната здравна ревизия в София поради пушене на работното място. Това е станало по време на отдалечено съвещание на държавното управление, а сигнал за нарушаването е подал Стойчо Стойчев от Добрич.

Той подал сигнал по имейл на приемната на инспекцията, както и до няколко медии, оповестява в. "Сега ".

Стойчев е видял фрагмента в новините на Българска национална телевизия на 23 март, в който се демонстрира таблетът на премиера Бойко Борисов. Стойчев ползва телевизионните фрагменти. Получава отговор на 8 април от шефа на РЗИ Данчо Пенчев, в който се споделя, че на министъра е формиран акт за административно нарушаване по член от Закона за здравето. В този текст санкцията е от 300 до 1000 лева за нарушена възбрана за пушене в закрито помещение, в което се поставя труд.

Изданието напомня, че през 2009 година чиновник на Министерството на районното развиване и благоустройството е уволнена, тъй като се оплакала от цигарения пушек в постройката. Тя направила забележка на чиновници, само че й било отговорено, че няма проблем, щом самият министър (Асен Гагаузов) пуши.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР