Министърът на културата Атанас Атанасов коментира видеото, което предизвика силно

...
Министърът на културата Атанас Атанасов коментира видеото, което предизвика силно
Коментари Харесай

Министър Атанасов обеща всяка седмица по едно видео

Министърът на културата Атанас Атанасов разяснява видеото, което провокира мощно внимание, обвързвано с рождения му ден.

„В петък Министерството на културата създаде огромна вест. 30 400 000 лева за Национален фонд просвета са отворени за кандидатстване. Тази вест притегли 12 споделяния във Фейсбук. Малко по-късно първото видео, което споделих от директния си информационен канал, доближи до всички българи. След 4 месеца липса на публично внимание, тематиката просвета още веднъж е на дневен ред.

Съжалявам, в случай че този жанр на връзка, е провокирал отрицателни страсти. Не съм желал да обидя никого. Но в случай че това е цената, която би трябвало да платя, с цел да може тематиката културата да бъде на дневен ред в нашето общество, подготвен съм“, съобщи той в ново видео от министерството.

После се похвали:

„И в този момент, като имам вашето внимание, дано ви кажа какво успяхме да създадем през първите 100 дни: 100 милиона повече в бюджета за просвета, 44 милиона за НФЦ и българското кино, 30 милиона за Национален фонд просвета, 12 милиона за българските музеи макар лъжите на опозицията, нови състезания за шефове на културните институти, налагане на ясни критерии, с цел да може парите да отиват до създателите, а не просто да потъват някъде. Възстановяване работа по норвежката стратегия, с което се осигуриха спомагателни 10 милиона отвън бюджета за българските музеи, галерии, библиотеки и Народен спектакъл.“

Атанас Атанасов даде обещание всяка седмица да споделя по едно видео и за идната то щяло да бъде обвързвано с Национален фонд „Култура“.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР