Министърът на културата Асаф Адеми подаде оставка. Адеми обяви решението

...
Министърът на културата Асаф Адеми подаде оставка. Адеми обяви решението
Коментари Харесай

Министърът на културата в Северна Македония подаде оставка

Министърът на културата Асаф Адеми подаде оставка. Адеми разгласи решението си на конференция в централата на партия " Алтернатива " в Скопие, съобщи БГНЕС.

Оставката, както сподели той, се подава по здравословни аргументи и след консултация с водача на партията Африм Гаши.

„ Ние взехме решението дружно с водача на " Алтернатива " Африм Гаши и други сътрудници от централното председателство. На последното съвещание на централното председателство, извършено на 22 април 2019 година, помолих водача и централното председателство да ми разрешат да се отдръпва от поста министър на културата. След моите пояснения и извинения, свързани със здравословни аргументи, централното председателство одобри моето искане, само че с цел да не се повлияе на изборния развой на президентските избори, взехме решение да я оповестим след края на процеса “, сподели Адеми.

Той добави, че остава в партията си " Алтернатива ", с цел да извършва дилемите, които го чакат в бъдеще.

„ Няма потребност да се укривам или да се окайвам от никого. Говорихме за правдивост и почтеност. Говорихме за бистрота и се справях транспарантно. Говорихме за морал и управлявах с нулева корупция “, сподели Адеми.

Той заяви, че е подал оставката си на ръководителя на държавното управление Зоран Заев и му е благодарил за правилното съдействие и, както сподели той, до назначението на новия министър ще продължи да извършва отговорностите си.

Запитан дали оставката има нещо общо с " прочистването ", оповестено от премиера Заев, Адеми отговори, че изцяло поддържа оповестените чистки и че е уведомил министър-председателя за отдръпването си от поста преди два-три месеца.

Асаф Адеми е вторият министър на културата в настоящето държавно управление, който се отдръпва от служба. Преди него Министерството на културата беше ръководено от Роберт Алагьозовски.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР