Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер беше изслушан от

...
Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер беше изслушан от
Коментари Харесай

Министър разкри: Очакваме през лятото първия транш от парите по Плана за възстановяване и устойчивост

Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер беше изслушан от депутати на комисия.

" Първите пари по Плана за възобновяване и резистентност, първият транш от Европейската комисия към България ще пристигна лятото ", съобщи той.

„ Министерството на финансите разгласи, че към този момент можем да стартираме процедури, те имат подготвеност да бъдат буфер в това време. Кога това заплащане ще се извърши физически, не е проблем “, разясни още министърът.

Лорер отговори и на въпрос от Движение за права и свободи дали има смяна в тавана на заемите от Българската банка за развиване. Той увери, че в него смяна няма и той към момента 5 милиона лева

Министърът заяви още, че директните задгранични вложения в България се удвояват. По думите му България се оправя добре с извънредно тежката икономическа обстановка. И даде образци от последните две седмици. Според него България провокира инвеститорски интерес в по-високотехнологични производства.

" В Пловдив разгласяваме нова инвестиция за 85 милиона лв. – за микрооптика и ендоскопи. Следващата значима инвестиция, която обявихме, е в Плевен – нова аутомотив компания, която ще разкрие 700 работни места. Най-интересното за последните 2 седмици е японска компания, чието име няма да разгласяваме към момента. Тяхното желание е да отворят мощ в България, само че не за градеж на неща. Те към този момент имат такава в Сърбия от няколко години. Искат да създадат у нас Център за развойна активност и да разчитат на българските умни инженери ", уточни министър Лорер. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР