Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, в качеството си

...
Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, в качеството си
Коментари Харесай

Министърът на иновациите освободи двама от членовете на Надзорния съвет на ББР

Министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев, в качеството си на принципал на Българската банка за развиване, късно нощес е освободил със свое решение двама от членовете на Надзорния съвет на Българската банка за развиване – Валентин Михов и Васил Щонов. 

В претекстовете на решението се показва, че с Протокол № 82 от 19.10.2021 година на управителния съвет на Банката е взето решение за правене на  предложение до едноличния притежател  на Банката (държавата в лицето на министъра на стопанската система, а по-късно – на министъра на нововъведенията и растежа) за пускане на процедура по издаване на необезпечена облигационна емисия. Нейният размер е до 500 млн. евро, със период до 7 години и за рефинансиране на дълготрайни отговорности на Банката. Със същото решение управителния съвет на Банката избира банки и консултанти по облигационната емисия.

Два дни по-късно, с Протокол № 40 от 21.10.2021 година, Надзорният съвет в тогавашния си състав утвърждава решението на Управителния съвет за издаване на облигация, като след това е трябвало да упражни надзор дали тя се издава с разрешението на притежателя на капитала в лицето на министъра.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР