Министърът на икономиката описва ефекта от затягането на контрола върху

...
Министърът на икономиката описва ефекта от затягането на контрола върху
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Откак искаме трайно намаление на цените, започнаха промоции

Министърът на стопанската система разказва резултата от стягането на контрола върху цените: 

Служебното държавно управление е твърдо в желанията си да направи всичко допустимо да се повлияе на цените на стоките. Реалният резултат, който ни се желае, е трайно понижение на цените и откогато държавното управление се зае с тази тематика, има много повече промоции през последния месец. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия министърът на стопанската система Никола Стоянов.

" Трайно понижение и бистрота в целия бранш - нещо, което е липсвало доста години наред. Затова е значим и този уебсайт, тъй като цялата информация, която се събира от институциите, се демонстрира на едно място. Но каквото и да създадем, постоянно има рецензии, а и някои хора не са разбрали предназначението на този уебсайт. Намалението на цените може да стане посредством система от дейности. В това взе участие и осведомителната акция, част от която е този уебсайт, само че и законодателни промени и контрола, който упражняваме ", уточни министър Стоянов.

От тази седмица се чакат и заявки от търговците на дребно, които са с оборот над 30 милиона лв.. Министърът се надява от края на идната седмица към този момент имат и техните най-евтини цени за всяка категория артикули, която оферират без промоция.

Икономическият министър разясни, че не желаят по никакъв метод да задължават комерсиалните вериги да разгласят цените, тъй като това е на непринуден принцип. Голяма част тези към 30 компании, с които са имали диалози и попадат в прага над 30 милиона лв. годишен оборот, са декларирали интерес да стартират да качват своите цени на уеб страницата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР