Министърът на икономиката Никола Стоянов потвърди, че дългосрочно България се

...
Министърът на икономиката Никола Стоянов потвърди, че дългосрочно България се
Коментари Харесай

Завой към Русия би било, ако седнем да преговаряме за дългосрочен договор с Газпром: Никола Стоянов

Министърът на стопанската система Никола Стоянов удостовери, че дълготрайно България се отхвърля от доставки на природен газ от " Газпром ", съобщи БНР.

Според министъра на стопанската система задачата на служебния кабинет е да получи количествата по към този момент съществуващия контракт с съветската компания:

" Завой към Русия би било, в случай че седнем да преговаряме за дълготраен контракт с тях. Договорът свършва на 31 декември. Въпросът е ще си вземем ли тези количества по контракт тази зима да сме още по-спокойни и най-много цената ни да е по-добра ".

Водят се договаряния за бартер на електрическа енергия против природен газ освен с Азербайджан, заяви министърът на стопанската система Никола Стоянов. По думите му по-късно през днешния ден ще има среща с енергоемки компании по тази тематика. На въпрос до каква степен са договарянията за спомагателни количества азерски газ, Стоянов отговори:

" Силно се надявам, работим по въпроса. Имаме и други хрумвания за бартери. Отново имам през днешния ден диалози с български компании, които са с енергоемки производства, занапред там се чакат вести, само че има механически елементи, които би трябвало да бъдат изчистени ".

" Булгаргаз " афишира търгове за полутечен газ както за кратковременен, по този начин и за десетгодишен интервал, разгласи изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Деница Златева.

Търсят се количества както за ноември и
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР