Министърът на икономиката Корнелия Нинова заедно с работодателите и синдикалистите

...
Министърът на икономиката Корнелия Нинова заедно с работодателите и синдикалистите
Коментари Харесай

Нинова и работодатели ще се борят за повече помощи в Плана за възстановяване |

Министърът на стопанската система Корнелия Нинова дружно с работодателите и синдикалистите ще упорстват за увеличение на директните помощи за предприятията по Плана за възобновяване и резистентност, стана ясно след тяхна среща. 

По думите на министъра в този момент има задоволително финансови принадлежности, които не са употребявани от стопанската система, по тази причина и въвеждането на нови няма да има изгода.

„ В момента има кредитен запас за дялови вложения, само че нито лев за директна поддръжка на нововъведения и вложения. В резултат на рецесиите тяхната ликвидност е в допълнение влошена. Според статистика на Българска народна банка за 7 година от 2014-2021 година заемите на предприятията са се нараснали с 3%, до момента в който общият заем - потребителските и за жилищно кредитиране, с над 30 %.Т.е., опциите на предприятията да получават кредите по отношение на тяхната задлъжнялост са достигнали едно засищане ", добави председателят на АИКБ Васил Велев.  

Той изясни, че сега на пазара има задоволително финансови принадлежности, които са свободни, само че не се кандидатства за тях. За да се усили продуктивността на предприятията, продажбите и облагите, в това число и заплатите на работещите, би трябвало да се съкратят веригите за доставка посредством директна поддръжка на вложенията, излиза наяве още от думите му.

" За да се форсира процесът, предложихме процедурите по директна поддръжка на вложения и нововъведенията в предприятията да стартират незабавно, без значение, че Планът за възобновяване и резистентност още не е признат ", сподели още Велев.

Той напомни, че процедурите, свързани с разноските по проекта, са възможни от 1 януари 2021 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР