Министърът на икономиката Кирил Петков връчи сертификат за приоритетен инвестиционен

...
Министърът на икономиката Кирил Петков връчи сертификат за приоритетен инвестиционен
Коментари Харесай

Министър Кирил Петков връчи два сертификата за насърчаване на инвестициите

Министърът на стопанската система Кирил Петков връчи документ за предпочитан капиталов план на „ Некст.е.ГО България “ и документ за вложения клас А на „ ЕндуроСат “.

Инвестиционният план на „ ЕндуроСат “ АД е „ Разширяване на активността на „ ЕндуроСат “ АД посредством създаване и внедряване на споделена сателитна услуга “. Министър Петков съобщи, че за първи път ще бъде построена лаборатория за наносателити в София. И добави, че те съставляват дребни платформи, които могат да изпращат данни на евентуални клиенти чрез специфични датчици, откакто се " разходят " из Космоса. Инвестицията е в размер на 4 173 759 лева За реализирането на плана ще бъдат открити 29 нови работни места.

По реда на Закона за поощряване на вложенията предпочитан документ получи и „ Некст.е.ГО България “ АД за план „ Изграждане и ръководство на новаторски цех за произвеждане на електрически коли e.GO в гр. Ловеч “.

Инвестиционният план „ Изграждане и ръководство на новаторски цех за произвеждане на електрически коли e.GO в гр. Ловеч “ планува основаване на новаторски цех за електрически автомобили на база правилата на Индустрия 4.0 за създаване, инженеринг, индустриализация, изпитване, произвеждане, маркетинг, дистрибуция, сервиз и продажба на четириколесни транспортни средства и елементи за частна и комерсиална приложимост.

Заводът ще бъде ситуиран на обща повърхност от 65 000 кв. м. Размерът на инвестицията възлиза на 280 000 000 лева

По време на връчването на документа министър Петков заяви, че разрешението за градеж на завода ще бъде взето още тази година.

Икономическият министър изрази удовлетворение, че макар нападателните периоди, които си е сложил, нещата се случват доста по-бързо. В интервала на реализиране на капиталовия план и като резултат от него, той чака да бъдат разкрити до 1000 нови работни места, когато заводът стартира да работи с цялостен потенциал. Първоначално ще се започва с разкриване на 365 работни места.

От началото на 2021 година по ЗНИ са издадени 18 документа клас А и 2 документа за предпочитани планове. Общата сума на плануваните вложения 1148.06 млн. лева и се планува откриване на 2066 нови работни места.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР