Министърът на икономиката Кирил Петков обяви, че иска оставката на

...
Министърът на икономиката Кирил Петков обяви, че иска оставката на
Коментари Харесай

Кирил Петков поиска оставките на директорите на ДКК

Министърът на стопанската система Кирил Петков разгласи, че желае оставката на Съвета на шефовете и на шефа на Държавната консолидационна компания (ДКК), съобщи „ Марица “.

Причината се крие в неприятните финансови резултати и попречване на работата на ВМЗ Сопот от страна на Съвета на шефовете и нуждата от промени в активността на ДКК. Той разгласи това през днешния ден във ВМЗ Сопот, където бе на среща с изпълнителния шеф инж. Иван Гецов, ръководителите на двете синдикални организации - КТ " Подкрепа " и КНСБ Димитър Атанасов и Иванка Иванова. В срещата участваха и синдикалните водачи на национално равнище - Димитър Манолов и Валентин Никифоров.

Министърът на стопанската система посочи, че в случай че четиримата членове на Съвета на шефовете и шефа на ДКК не подадат оставки, той ще ги уволни.

От края на април, когато в обстановка на мораториум върху назначенията, беше определен новия състав на Съвета на шефовете, до момента ВМЗ е изгубило 6 млн. лв.. Освен това Кирил Петков сподели, че не желае оставката на инж. Иван Гецов и прави оценка работата му като доста добра.

Има пари за заплати за дълъг интервал от време. Работниците не трябва да се безпокоят, увери инж. Гецов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР