Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов посети най-голямото предприятие

...
Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов посети най-голямото предприятие
Коментари Харесай

Министър Богданов: България е добро място за разкриване на центрове за развойна дейност

Министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов посети най-голямото дружество за преправка на царевица у нас " АДМ Разград " ЕАД.

Министърът се срещна със Стийв Матушак, управител на завода в Разград, с който разискаха проектите на компанията за развиване у нас, както и идни вложения.Министър Богданов показа България като положително място за развиване на бизнес и изрази подготвеност за подпомагане и поддръжка при реализирането на бъдещите проекти на вложителя.

Той предложи компанията да разкрие център за развойна активност в България. По думите му страната ни разполага с готови инженери и задоволително добре подготвени фрагменти и експерти.Инвестицията в стабилно произвеждане е измежду задачите на компанията, посочи Стийв Матушак. По думите му приемането на страната ни в Шенген ще донесе изгоди на вложителите и бизнеса у нас.

Той акцентира, че на този стадий управителният екип се концентрира към вложения в енергийната успеваемост. В развой на разглеждане е опцията за инсталиране на лични мощности, стана ясно още на срещата.
В срещата участваха още Иван Михайлов - основен изпълнителен шеф на Американската комерсиална камара в България, и генералният шеф на Българската телеграфна организация (БТА) Кирил Вълчев.

По време на диалозите стана ясно, че в сдружението към днешна дата работят над 380 души, най-вече от Разград и Лудогорието. Последната инвестиция по разширението на активността, с помощта на което е подсилен потенциалът на завода, е завършила през 2021 година и е за близо 200 млн. Долара. Компанията е водач в производството на подсладители от царевица в Югоизточна Европа. Основните пазари на " АДМ Разград " ЕАД са на Балканите, само че и по целия свят, като създадените артикули доближават до пет континента.

Министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов се срещна и с кмета на Община Разград Денчо Бояджиев.

" Започнахме дейни диалози с бизнеса от цялата страна, ориентирани към възстановяване на капиталовата среда за фирмите и обезпечаване на ресурсите, които са им нужни. Вчера организирахме срещи с бизнеса от Шумен, през днешния ден сме в Разград. Идеята е да посетим и други български градове и компании, които са вложили у нас и да получим противоположна връзка от бизнеса по места ", уточни министър Богданов.По време на визитата си в Разград министър Богданов взе участие в откриването на Национален пресклуб на Българската телеграфна организация в града. Най-новият дом на организацията отваря порти в деня, в който в града стартира 21-вото издание на годишния Панаир на киселото мляко и Фестивал на националните обичаи и художествените занаяти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР