Министърът на икономиката и енергетиката Богдан Богданов представи доклад за

...
Коментари Харесай

Успешната кампания „Достъпно за вас“ и перспективи за цените на бензина

Министърът на стопанската система и енергетиката Богдан Богданов показа отчет за сполучливата акция „ Достъпно за вас “ , целяща трайно понижаване на цените на хранителни артикули от първа нужда. 

Богданов означи акцията като сполучлива и отличен метод за възстановяване на достъпността на жителите до хранителни артикули на ниски цени . Проектът започва с три стопански оператора и 200 обекта в страната, само че бързо нараства и към този момент включва над 450 обекта, в това число и огромни вериги. Този напредък значи, че от ден на ден жители могат да се възползват от ниските цени на артикули от дребната потребителска кошница.

Сред продуктите с ниски цени са олио, яйца, захар и ориз . Този факт дава в допълнение облекчение на бюджетите на семействата, осигурявайки им по-добра икономическа сигурност.

Следващият стадий на акцията включва създаването на интерактивна карта , която ще помогне на потребителите да откриват нужните артикули в най-близкия магазин. Този метод ще усъвършенства удобството и успеваемостта на търсенето на ниски цени.

Освен това, има проекти за разширение на акцията, като през 2024 година тя може да включва и артикули от фармацията , което ще поддържа здравната сигурност на жителите.

Относно цените на бензина , министър Богданов планува непоклатимост, в случай че няма обилни разтърсвания на международните пазари. През последните месеци беше създаден проект и график по отношение на отпадането на дерогацията за съветски нефт. Разговорите с европейските сътрудници са на път за надзор на износа на нефтените артикули и бъдещите доставки на първични материали за рафинерията.

Важно е да се подчертае, че при интерес от страна на евентуални купувачи на рафинерията, страната ще играе дейна роля в отбрана на основен актив за националната сигурност , с цел да се избегне възможното попадане на недобросъвестни ръце.

Министър Богданов акцентира, че е належащо да се излезе от зависимостта от избрани енергийни източници и да се продължи работата за икономическо стабилизиране и усъвършенстване на качеството на живот на жителите.

В умозаключение, акцията „ Достъпно за вас “ и напъните за ръководство на цените на бензина и рафинерията са част от общата тактика на държавното управление за усъвършенстване на икономическата конюнктура и поддръжка на жителите в сложните стопански времена.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР