Министърът на икономиката и енергетиката Богдан Богданов откри официално 77-ото

...
Министърът на икономиката и енергетиката Богдан Богданов откри официално 77-ото
Коментари Харесай

Икономическият министър Богданов: Основната ни цел е развитието на Пловдивския панаир

Министърът на стопанската система и енергетиката Богдан Богданов откри публично 77-ото издание на Международен механически панаир Пловдив. То е в границите на три дни от 14 до 17 септември, като присъединяване в него взимат над 210 компании от 18 страни. Те показват своите новаторски артикули, някои от които електроавтобуси и водородни коли. Фокусът на тазгодишното издание са високите технологии и нововъведения.
Прочетете още
На тържественото разкриване участваха представители на държавната и локалната власт, дипломати, изложители, партньорски организации и браншови асоциации.  Изпълнителният шеф на Международен панаир Пловдив Иван Соколов разяснява, че главната цел на пловдивския панаир е да бъде вдъхновяваща среда за развиване на технологии и създаване на партньорски мрежи.  Специален акцент тази година е подложен върху екологичното строителство.

„ Това издание основава нови благоприятни условия за съдействие на Балканите, на европейско и международно равнище ”, добави още Иван Соколов.

След него думата взе министърът на стопанската система и енергетиката, Богдан Богданов: „ Още през  1892 година Пловдив стана център на панаирното дело в България. Оттогава Международният панаир Пловдив потвърждава, че даже в този момент след повече от 130 години, то е средището, проводникът на съществени стопански политики на България, само че също по този начин и мястото, на което се показва българският новаторски дух, българските нововъведения и предприемачество. ”

Той добави още, че развиването на Панаира и връщането на неговия капацитет е съществена цел за Министерство на стопанската система и енергетиката. Богданов съобщи също, че българската стопанска система пораства с близо два % за първата половина от годината.

Относно задграничните вложения министърът съобщи, че единствено за последните осем месеца от началото на годината са нарастнали с над 90%. Освен това за предходната година българското индустриално произвеждане е било на второ място в Европейския съюз.

Отбеляза, че българска компания е една от първите в света, получила автономност за карго полети, които ще стартират тази година в Гърция.



Той пожела на посетителите да вземат това, което се показва и да прегледат както ревюто, по този начин и самия град.

Последва прерязване на лентата от министъра, с което се даде публично начало на ревюто. Той обиколи експозициите, беседва с представителите им.  Всички те са отдадени на модерното екологично строителство, машиностроенето, енергетиката, цифровите технологии в производството, дома и търговията, тежка техника, хибридни коли, авиостроителство. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР