Министърът на икономиката Емил Караниколов се похвали, че от началото

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов се похвали, че от началото
Коментари Харесай

Сертифицираните инвеститори у нас са тайна

Министърът на стопанската система Емил Караниколов се похвали, че от началото на 2018 година са издадени 10 документа по Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ). Инвеститорите са дали обещание влажения за близо 600 млн. лева и възнамеряват да разкрият 877 нови работни места.

Пред публицисти Караниколов връчи три документа на компаниите " Амилум България " ЕАД, " Кастамону България " АД и " Витте Аутомотив България " ЕООД, които от години работят на българския пазар. Трите компании дават обещание да влагат над 269.4 млн. лева и да разкрият 362 нови работни места.

Информация за останалите седем вложителя не беше показана. Няма такава и на уеб страницата на Българската организация за вложения. Последният оповестен лист на вложителите у нас е от края на 2016 година

Преди повече от месец Mediapool алармира БАИ за неналичието на настояща информация за сертифицираните планове през миналата 2017 година Такава няма качена и до през днешния ден на уеб страницата на БАИ.

През предходната година са издадени 31 документа по Закона за поощряване на вложенията, като половината от тях са във високотехнологични производства, регистрира Караниколов. Планираните инвестиции са за над 311 млн. лева, а обещаните нови работни места – над 5850.

Един от финансовите тласъци по закона, който има значение за предприятията в производството, е построяването на детайли на довеждаща инфраструктура, разяснява икономическият министър.

По тази причина в края на 2017 година са подписани контракти с вложителите и общините, в които се реализират сертифицираните капиталови планове. Министерството на стопанската система е предоставило близо 4 млн. лева общо на общините Габрово, Девня и Белослав, с цел да бъде построена довеждащата инфраструктура.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР