Министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на образованието, културата

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на образованието, културата
Коментари Харесай

България и Монголия подписаха съвместен протокол за разширяване на търговско-икономическите отношения

Министърът на стопанската система Емил Караниколов и министърът на образованието, културата и науката и спорта на Монголия - господин Ендонперенлей, подписаха Протокол от Седмото съвещание на Българо-монголската междуправителствена комисия за икономическо, комерсиално и научно-техническо съдействие, което се организира в Улан Батор. Документът наблюдава българо-монголските връзки в областта на стопанската система и основата за тяхното развиване в бъдеще.

„ Не използваме целия капацитет, който имат търговско-икономическите ни връзки “, акцентира министър Караниколов. Той акцентира, че за 2018 година стокообменът сред двете страни възлиза на 2.1 млн. щ.д., като за първи път през последните години е регистриран и импорт от Монголия, състоящ се от дрехи и тъкани от вълна. „ Износът ни пораства и се състои от хранителни артикули, лекарства, козметика и виновност от прясно грозде. Надявам се активизирането на двустранния разговор да е основа и за отчитане на по-големи обороти сред бизнеса от двете страни “, сподели още икономическият министър. По думите му поради богатите обичаи у нас и в Монголия в областта на селското стопанство, българската страна смята за нужно наред с търговията със селскостопански артикули и артикули на хранително-вкусовата индустрия, да продължи работата сред университетските среди и научно изследователските институти в региона на отглеждането на животни, растениевъдството, лозарството и винопроизводството.

„ България може да изнася за Монголия тютюневи произведения, алкохолни питиета, захарни и сладкарски произведения, хранителни артикули, лекарства, козметика, парфюмерийни артикули и други, добави той. По време на съвещанията на Междуправителствената комисия двете делегации обявиха своя интерес към задълбочаване на съдействието в областта на образованието и образованието на монголски студенти в страната ни, в областта на културата, превоза и осведомителните технологии, дребните и междинните предприятия и задълбочаване на капиталовото съдействие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР