Министърът на икономиката Даниела Везиева връчи три сертификата за инвестиция

...
Министърът на икономиката Даниела Везиева връчи три сертификата за инвестиция
Коментари Харесай

Министърът Везиева връчи три сертификата за инвестиция клас А

Министърът на стопанската система Даниела Везиева връчи три документа за инвестиция клас А, издадени по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) на обща стойност 23 100 000 лева, които плануват разкриването на 162 нови работни места.

По време на събитието министър Везиева съобщи, че за последните 5 месеца са сертифицирани 10 плана на обща стойност 379 532 000 лева с капацитет за откриване на над 1300 работни места. Тя бе безапелационна, че това е резултат от другия метод в работата на екипа през последните месеци, който заложи на построяването на една чиста капиталова среда. По думите й България е вярното място за вложения поради данъчната политика, макроикономическата и финансовата непоклатимост, а към този момент и поради напъните да се направи некорупционна среда, което не остава неусетно от вложителите и те към този момент дават поръчки за разширение на активността си и производството си в страната ни.

На днешната гала документ за инвестиция клас А получи „ Телетек електроникс " ЕАД за капиталовия план „ Производствена постройка за електроника със складова и административно-битова част ", гр. София. Проектът е на стойност 14 000 000 лева и планува разкриването на 17 нови работни места.

По реда на Закона за поощряване на вложенията документ клас А получи и „ ППС Мануфакчъринг " АД за капиталовия план „ Фабрика за произвеждане на нитрилни ръкавици ", гр. Пловдив. Инвестицията е на стойност 4 700 000 лева и планува откриване 120 работни места.

Сертификат за инвестиция клас А бе връчен и на компания „ ТТЛ " ЕООД за капиталовия план „ База за ремонт на локомотиви и вагони и складова база ", гр. София. Размерът на инвестицията възлиза на 4 400 000 лева и ще бъдат разкрити 25 нови работни места.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР