Министърът на икономиката Даниела Везиева участва в церемония по първа

...
Министърът на икономиката Даниела Везиева участва в церемония по първа
Коментари Харесай

Нов логистичен парк за 30 млн. лв. в зона индустриална зона „Божурище“

Министърът на стопанската система Даниела Везиева взе участие в гала по първа копка за създаване на нов логистичен парк на българска компания за търговия на бяла и черна техника в Индустриален парк „ София – Божурище “.

Общата стойност на инвестицията е над 30 млн. лв., като се чака тя да бъде приключена до края месец март 2023 година

„ За министерството на стопанската система е предпочитано узаконяването на сходен вид вложения. България е вярното място за правене на бизнес, а индустриалните зони са положително място за развиването на фирмите “, съобщи министър Везиева.

По думите й единствено за последните няколко месеца са сертифицирани 12 плана по Закона за поощряване на вложенията на обща стойност над 400 млн. лева, с капацитет за откриване на близо 1500 работни места.

Проектите са най-вече отвън столицата, включително четири в община с безработица над междинната за страната.

„ Това е резултат от другия метод в работата на екипа през последните месеци, който заложи на построяването на една чиста капиталова среда, без корупция “, уточни икономическият министър.

Тя поздрави управлението на компанията за реализирането на инвестицията и за основаването на нови работни места по време на пандемията.

На церемонията участваха още изпълнителният шеф на Българска организация по вложения Стамен Янев и изпълнителният шеф на Национална компания индустриални зони Антоанета Барес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР