-Министърът на икономиката Даниела Везиева участва в церемония по първа ...

-Министърът на икономиката Даниела Везиева участва в церемония по първа

Министър Везиева направи първа копка на нова инвестиция за над 30 млн.лв. в Индустриален парк "София - Божурище"

-Министърът на стопанската система Даниела Везиева взема участие в гала по първа копка за построяване на нов логистичен парк на българска компания за търговия на бяла и черна техника в Индустриален парк " София-Божурище ". Общата цена на инвестицията е над 30 милиона лв., като се чака тя да бъде приключена до края месец март 2023 година

„ За министерството на стопанската система е предпочитано узаконяването на сходен вид вложения. България е вярното място за правене на бизнес, а индустриалните зони са положително място за развиването на фирмите ", съобщи министър Везиева.

По думите й единствено за финалните няколко месеца са сертифицирани 12 плана по Закона за поощряване на вложенията на обща цена над 400 млн. лева, с капацитет за откриване на близо 1500 работни места. Проектите са най-вече отвън столицата, включително четири в община с безработица над междинната за страната.

„ Това е резултат от другия метод в работата на екипа през финалните месеци, който заложи на изграждането на една чиста капиталова среда, без корупция ", уточни икономическият министър.

Тя поздрави управлението на компанията за реализирането на инвестицията и за основаването на нови работни места по време на пандемията.

На церемонията участваха още изпълнителният шеф на Българска организация по вложения Стамен Янев и изпълнителният шеф на Национална компания индустриални зони Антоанета Барес.

Източник: cross.bg