Министърът на икономиката да обясни на българите и социалистите къде

...
Министърът на икономиката да обясни на българите и социалистите къде
Коментари Харесай

Радев призова правителството на Петков да обясни защо само за нас са спрени доставките на газ

Министърът на стопанската система да изясни на българите и социалистите къде са българските оръжия
„ Излизат разкрития къде са българските оръжия. Как министърът на стопанската система ще изясни на българите и социалистите “, съобщи Румен Радев във връзка това, че страната ни продава на Полша, Германия, Съединени американски щати и други страни оръжия, които се подаряват на Украйна.

По мотив прекъсването на природен газ от Русия към България, президентът прикани държавното управление на Петков да излезе и да изясни, за какво единствено за нас и Полша са спрени доставките. Той добави, че в случай че не е запазен газ, то ще забележим по какъв начин в профил загряват медиатори. Радев е на мнение, че опция може да се откри, само че това ще изисква време и ще коства по-скъпо на страната ни. От друга страна обстановката с газа ще бъде тест за европейската взаимност и ще се види дали Европейски Съюз ще помогне на енергийно най-зависимата страна.

„ Правителството дължи безапелационен отговор на жителите чии интерес обслужват и е време да заявят ясно, че пазят българския суверенитет “, добави Радев.  

Той още веднъж се разгласи изрично срещу даването на военна помощ за Украйна. „ За страдание виждаме, че апелите за мир заглъхват и ескалира войнствената реторика и възгласите за победа. Но това какво значи – военна и икономическа разпродажба на Европа “, сподели още Радев.

По думите му България би трябвало да е бъде част от напъните за мир, а удължаването на спора ще има пагубни последствия в доста измерения. „ Суверенната българска позиция се създава в София, а не в Киев и не разбирам защо е това посещаване “, сподели още Радев. 

Запитан по какъв начин ще разяснява апела на Кирил Петков всеки да подарява по една заплата за оръжия за Украйна Радев съобщи: Според мен политици, които губят сензитивност към проблемите на своя народ не могат да оказват помощ на други “. Президентът добави още, че той не един път е дарявал заплатата си за пенсионери, за Българската коледа,за заболели и нуждаещи се. Радев прикани Петков и държавното управление преди да избавят Украйна да помислят за хилядите бедстващи в България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР