Министърът на финансите Владислав Горанов съобщи пред журналисти, че до

...
Министърът на финансите Владислав Горанов съобщи пред журналисти, че до
Коментари Харесай

До средата на ноември ще е ясно за коледните добавки за пенсионерите

Министърът на финансите Владислав Горанов заяви пред публицисти, че доникъде на ноември ще има изясненост за коледните добавки за пенсионерите.

Работим върху това, вършат се калкулации. Вижда се, че от прехвърлянията за Държавното публично обезпечаване е реалистично да се чакат спестяванията, което да даде опция на държавното управление в тази посока, сподели министърът и допусна, че доникъде на идващия месец ще има изясненост.

Така или другояче, в случай че се стигне до сходно решение, то би трябвало да бъде изплатено с пенсиите за декември при започване на месеца, сподели Горанов.

Миналата година коледни добавки получиха пенсионери, чийто приход бе под линията на беднотия. Такива те получиха и за Великден.

Тази година прагът на беднотия е 321 лева, а за следващата година ще бъде 347 лева

Министърът на финансите Владислав Горанов се срещна с членовете на Координационния съвет на КНСБ и ги срещна с параметрите на плана за държавен бюджет за 2019 година

Следваме фискалната тактика още от 2014 година и през 2020 година бюджетът ще бъде уравновесен и като план, сподели министър в отговор на въпрос. Нека приемем, че този недостиг, това планувано превишение на разноските над приходите е самобитен буфер за по-неблагоприятно развиване на стопанската система от предстоящото. Не виждам нищо трагично. Виждате, че тактиката за ръководство на дълга демонстрира, че до 2021 година нивото на дълга по отношение на Брутният вътрешен продукт ще намалее, достигайки до към 17 на 100, добави министърът и сподели, че в случай че идната година бъдат изпълнени всички набелязани ограничения за възстановяване на събираемостта, първите спомагателни доходи ще отидат за погасяване на този недостиг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР