Министърът на финансите ще участва в редовните Годишни срещи на

...
Министърът на финансите ще участва в редовните Годишни срещи на
Коментари Харесай

Асен Василев ще участва в редовните Годишни срещи на Съветите на управителите на Групата на Световната банка и на МВФ

Министърът на финансите ще взе участие в постоянните Годишни срещи на Съветите на шефовете на Групата на Световната банка и на Международния валутен фонд (МВФ), които ще се проведат в интервала 12-15 октомври 2023 година в Маракеш, Мароко.

Българската делегация е показана от министъра на финансите и шефа на Българската национална банка, в качеството им на шефове за Република България в двете интернационалните финансови институции.

В рамките на Годишните срещи ще се проведат профилирани полемики и презентации, срещи на Международния валутен и финансов комитет и на Комитета за развиване, както и на Нидерландската група от страни, в която членува и България.

Членовете на българската делегация ще проведат срещи с висшите управителни екипи на Световната банка и МВФ и с представители на финансовия бранш, и ще вземат участие в работни формати на равнище министри и шефове на централни банки по тематики, свързани с световните стопански и финансови провокации, опасности и вероятности на фона на поредицата от рецесии, които претърпява светът.

Очаква се във фокуса на диалозите да бъдат също по този начин промените и целите в работата на МВФ и на организациите от Групата на Световната банка, оповестяват от пресцентъра на финансовото министерство.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР