Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън в сряда няма

...
Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън в сряда няма
Коментари Харесай

Джанет Йелън: САЩ ще защити индустрията си за електромобили от Китай

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън в сряда няма да изключи спомагателни стъпки за отбрана на американските промишлености за чиста сила от непотребните вложения и индустриален потенциал на Китай, само че отхвърли да каже дали ще повдигне опцията за нови цени в диалози с китайски публични лица, предава " Ройтерс ".

Йелън сподели пред кореспонденти, че администрацията на Байдън гледа съществено на поддържането на американските вериги за доставки на електрически транспортни средства, акумулатори за тях, слънчеви панели и други основни артикули.

" Предоставяме данъчни дотации на някои от тези браншове и не бих желала да изключвам други вероятни способи, по които бихме ги защитили ", сподели тя, запитана дали ще повдигне опасност от нови търговски бариери в договарянията с нейните китайски сътрудници, без да прецизира дали тези стъпки включват мита.

" Но мисля, че освен Съединените щати , само че и много страни, в това число Мексико, Европа и Япония, изпитват голям напън от солидните вложения в тези промишлености в Китай ", добави Йелън.

Министърът на финансите има намерение да изрази загрижеността на Съединени американски щати по отношение на огромния и възходящ непотребен индустриален потенциал на Китай , изключително за нови енергийни артикули, по време на съвсем едноседмичното си пътешестване до южната фабрика и център за експорт на Китай Гуанджоу и столицата Пекин.

" Опитваме се да подхранваме промишленост за слънчеви кафези, електрически акумулатори и електрически транспортни средства. И това в действителност са всички области, в които солидните вложения в Китай основават свръхкапацитет ", сподели Йелън.

Тя ще се срещне с основния си сътрудник, вицепремиера Хе Лифенг , губернатора на провинция Гуангдонг Уанг Уейджонг и ръководители на американски компании в Китай, заяви Министерството на финансите.

Пътуването е второто персонално посещаване на Йелън в Китай като министър на финансите. ., с цел да възвърне икономическите връзки след години на мразовити връзки - подхранвани частично от, наложени от тогавашния президент Доналд Тръмп и поддържани от президента Джо Байдън, дружно с възходящите ограничавания на националната сигурност върху американския експорт на полупроводници и други високотехнологични артикули за Китай.

Пътуването й идва ден откакто Байдън и китайският президент Си Дзинпин , в които напрежението в Тайван и рестриктивните мерки на технологиите за национална сигурност на Съединени американски щати против Китай заеха централно място.

За последно Йелън се срещна с вицепремиера Хе през ноември, преди срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие в Сан Франциско,

Европейският съюз изследва по какъв начин китайската промишленост за електрически автомобили се възползва от несправедливи дотации , което може да докара до мита за отбрана на европейските производители на коли. Министерството на търговията на Съединени американски щати стартира следствие дали китайските транспортни средства съставляват опасност за националната сигурност заради данните, които предават, а американските законодатели приканиха Байдън да увеличи митата върху китайските електрически автомобили.
 Си Дзинпин: Създаването на софтуерни бариери ще докара до борба
Си Дзинпин: Създаването на софтуерни бариери ще докара до борба

Така китайският президент разяснява нидерландските политики по отношение на износа на чипове за Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР