Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън. Снимка: АПСледвайте Гласове

...
Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън. Снимка: АПСледвайте Гласове
Коментари Харесай

Г-7 се споразумя за фиксирана цена за руския петрол

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън. Снимка: АП
Следвайте " Гласове " в  

Групата на седемте най-богати страни в света и Австралия се договориха за установяване на закрепена цена на съветския нефт по-късно този месец, вместо да одобряват плаващ курс, оповестиха източници на Ройтерс през вчерашния ден. Русия съобщи, че ще откаже да доставя нефт на страни, които дефинират пределни цени, напомня Българска телеграфна агенция.​​​​
Представители на Съединени американски щати и страните от Г7 бяха в интензивни договаряния през последните седмици по отношение на невиждания проект за ограничение на цените на доставките на нефт по море, който се възнамерява да влезе в действие на 5 декември - с цел да се подсигуряват, че глобите на Европейски Съюз и Съединени американски щати, ориентирани към ограничение опциите на Москва да финансира нашествието си в Украйна, няма да повлияят отрицателно на международния пазар на нефт.
" Коалицията се съгласи, че таванът на цените ще бъде закрепена цена, която ще се преразглежда постоянно ", сподели източник от обединението, който не е акредитиран да приказва обществено. " Това ще усили стабилността на пазара и ще опрости спазването на условията, с цел да се сведе до най-малко тежестта върху участниците в пазара. "

Самата първична цена не е избрана, само че това би трябвало да стане в идващите седмици, оповестиха многочислени източници. сътрудниците в обединението се споразумяха да преразглеждат постоянно закрепената цена и да я ревизират при нужда, заяви източникът, без да разкрива повече детайлности.
Недостатък на контрактуваната закрепена цена е, че тя ще изисква повече срещи на обединението и бюрокрацията, с цел да се преразглежда постоянно, сподели източникът.
Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън и други представители на Г7 настояват, че горната граница на цените, която би трябвало да стартира да работи на 5 декември за суровия нефт и на 5 февруари за петролните артикули, ще свие финансирането за Русия, без да понижи доставките за потребителите. 
Русия съобщи, че ще откаже да доставя нефт на страни, които дефинират пределни цени.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
04 Ное 20224904 Ное 20226704 Ное 20229204 Ное 202210604 Ное 202221204 Ное 202286КоментариИновативен пазарен механизъм04 Ное 2022 9:00ч.
А нас ни пържат с остарели " пазарни " механизми към този момент над 30 години!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Свободен пазар04 Ное 2022 9:02ч.
А производителя питали ли са?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати nan04 Ное 2022 9:05ч.
тези не престават да живеят във виртуалната действителност
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Групата на седемте най-богати страни в света...04 Ное 2022 9:05ч.
вярното заглавие е: Групата на седемте най-задлъжнелите страни в света...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати nan04 Ное 2022 9:12ч.
апропо стартира медийна офанзива против Катар, тъй като последните отхвърлиха да бутат цените. в TIME на корицата се изкарва нескрито неприятни изказвания, към подготовката за международното по футбол - рабски труд, нарушение на човешки права и нормалните тъпотии.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЕЕЕ04 Ное 2022 9:19ч.
Направили са сметка без кръчмаря. Ще гледате съветски нефт през крив макарон.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022109819 Окт 202263621 Окт 2022120724 Sep 20222385
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР