Министърът на финансите на Съединените щати Джанет Йелън изрази в

...
Министърът на финансите на Съединените щати Джанет Йелън изрази в
Коментари Харесай

САЩ: Банковата система е устойчива и след фалита на SVB

Министърът на финансите на Съединените щати Джанет Йелън изрази в петък увереността си в банковите регулатори след банкрута на Silicon Valley Bank (SVB).

Йелън се срещна в петък с представители на Федералния запас, Федералната корпорация за гарантиране на депозитите и Службата за валутен надзор, с цел да обсъдят ситуацията с SVB, съгласно изказване на Министерството на финансите, представено от БНР. 

" Министър Йелън показва цялостното си доверие в банковите регулатори да подхващат подобаващи ограничения в отговор и означи, че банковата система остава устойчива, като регулаторите разполагат с ефикасни принадлежности за справяне с този вид събития “, се показва в изказването на американското финансово министерство, съобщи Ройтерс.

Междувременно Йелън съобщи пред законодателите в Капитолия, че финансово министерство е осведомено с последните развития и следи обстановката, като означи, че е " въпрос на безпокойствие ", когато банките търпят загуби, визирайки внезапното поевтиняване на акциите от банковия бранш, оповестява CNBC.

Изявленията идват, откакто стана известно, че Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) на Съединени американски щати е затворила SVB, откакто банката не съумя да набере капитал за разрешаване на финансовата си рецесия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР