Министърът на финансите на Франция Брюно Льо Мер Снимка: ЕПА/БГНЕСФренското

...
Министърът на финансите на Франция Брюно Льо Мер Снимка: ЕПА/БГНЕСФренското
Коментари Харесай

Франция готви контролирани увеличения на енергийните цени за крайните потребители

Министърът на финансите на Франция Брюно Льо Мер Снимка: ЕПА/БГНЕС
Френското държавно управление ще разреши " следени нараствания " на енергийните цени за крайните консуматори във Франция, откакто наложеният изкуствено таван на повишаването им отпадне в края на годината.

Това съобщи през днешния ден финансовият министър Брюно льо Мер във връзка предизвестието, което насочи тази седмица президентът Еманюел Макрон, че на французите им предстоят " тежки месеци ".
Таванът на цените на тока и на газа и облекченията за цените на горивата по бензиностанциите оказват помощ за преодоляване на инфлацията, само че се отразяват отрицателно на обществените финанси, показва Ройтерс.
Льо Мер увери, че през 2023-а държавното управление ще оказва помощ на най-бедните фамилии да си заплащат енергийните сметки. Освен това няма да се пробва да компенсира свръхразходите от тази година за тавана на цените.

По данни от през вчерашния ден едногодишните контракти за доставка на ток за семействата във Франция са за 1100 евро на мегаватчас - над 10 пъти повече от същия месец през предходната година.
Източник: БНР
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР