Министърът на финансите Кристиан Линднер изрази съмнение, че четиридневната работна

...
Министърът на финансите Кристиан Линднер изрази съмнение, че четиридневната работна
Коментари Харесай

Германският финансов министър се обяви против въвеждането на четиридневна работна седмица

Министърът на финансите Кристиан Линднер изрази подозрение, че четиридневната работна седмица може да стане новата норма за немските жители в обозримо бъдеще, оповестява  Bloomberg.

През февруари 2024 година в Германия ще започва пилотен план за привличане на чиновници на 50 локални компании към четиридневна работна седмица. Експериментът ще продължи шест месеца. Авторите на разнообразни проучвания в тази област настояват, че прекосяването към четиридневна работна седмица ще има позитивно влияние върху психологичното здраве на чиновниците посредством понижаване на напрежението, а също по този начин ще бъде ключът към повишение на успеваемостта на тяхната работа.

Германският финансов министър обаче не се съгласи с сходни причини. Напротив, съгласно него такъв формат ще докара до понижаване на продуктивността на чиновниците и няма да докара до повишение на благосъстоянието на служащите, които са се съгласили с опита. „ Никога в историята едно общество не е увеличавало своето богатство, като работи по-малко “, изясни Линднер, представен от Bloomberg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР