Министърът на финансите и премиерът и министър на финансите на

...
Министърът на финансите и премиерът и министър на финансите на
Коментари Харесай

България и Лихтенщайн преговарят за спогодба за избягване на двойното данъчно облагане

Министърът на финансите и министър председателят и министър на финансите на Княжество Лихтенщайн Даниел Риш разискаха през днешния ден на работна среща във Вадуц опциите за сключване на съглашение за отбягване на двойното данъчно облагане, оповестиха от пресцентъра на МФ.

Двамата се сплотиха към мнението, че документът ще способства за подсилване на икономическите връзки сред двете страни. Министър Василев настоя в съглашението да залегне засилен продан на данни сред двете данъчни администрации. „ Силните партньорства в Европа са изключително значими в политически несигурни времена. Затова желаеме да засилим връзките с България и да ги укрепим със съглашение за отбягване на двойното данъчно облагане “, означи министър председателят Риш. 



В последните години стокооборотът сред България и Лихтенщайн бележи растеж. През 2021 година Лихтенщайн е изнесъл артикули за България на стойност 13 милиона франка, което е нарастване от близо 50 % по отношение на миналата година. Директният импорт на артикули от България пораства с над 70 % и възлиза на 8,5 милиона франка. 

Фокус в двустранните диалози бяха и тематиките на европейската политика и финансовите въпроси в еврозоната. Министър осведоми, че България работи интензивно, с цел да покрие Маастрихтските критерии и се чака страната да се причисли към еврозоната през 2025 година. Двамата финансови министри разговаряха и за съветската експанзия против Украйна и нейните обществени и стопански последствия, в това число в Черноморския район.

Министър беше на еднодневно работно посещаване по покана на лихтенщайнската страна. В рамките на програмата той посети и Hoval – компания, която има индустриална база и в България.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР