Министърът на финансите е против промяна в минималната заплата в

...
Министърът на финансите е против промяна в минималната заплата в
Коментари Харесай

Василев щял да е готов с мерките срещу инфлацията до актуализацията на бюджета

Министърът на финансите е срещу смяна в минималната заплата в средата на годината
Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев разгласи, че до няколко седмици ще бъдат систематизирани всички оферти за преодоляване на инфлационния напън. Пакетът от ограничения ще бъде подготвен до актуализацията на бюджета през лятото. Той е удостоверил, че има разнообразни оферти за понижаване на Данък добавена стойност ставки, само че към момента не са направени изчисленията, оповестява БНР.

Самият Василев е срещу диференцирането на ставките, тъй като съгласно него поражда въпросът за какво са предпочетени едни артикули, а не други и тъй като опитът с намаляването на ставката за ресторантьорите е посочил, че мярката не доближава до крайните консуматори.

Министър Василев съобщи, че е срещу смяната на плоския налог и увеличението на планувания външен дълг, каквито хрумвания има в последно време. На въпрос дали минималната работна заплата би трябвало да се усили, той сподели, че това е тематика на необятна полемика.

Битовите консуматори ще излязат на свободния пазар на електрическа енергия, само че те ще могат да купуват сила от краен снабдител, който ще подписва дълготрайни контракти с производителите на ток и ще играе роля, сходна на тази на КЕВР, сподели още финансовият министър.

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев е срещу смяна на минималната работна заплата в средата на годината.

В коментар за настояването на синдикатите за увеличение на минималното заплащане министър Василев съобщи:

" Няма по какъв начин министерството на финансите еднолично да вземе такова решение, това би трябвало да бъде необятно разисквано и в тристранката. Моето персонално мнение е, че смяна на такива основни параметри по средата на годината не е удачно ".

В плана на новата средносрочна бюджетна прогноза минималната работна заплата ще остане 710 лв. до 2025 година в това число.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР