Министърът на финансите Асен Василев съобщи, че допълнителните възнаграждения в

...
Министърът на финансите Асен Василев съобщи, че допълнителните възнаграждения в
Коментари Харесай

Асен Василев: НАП е раздала 31,8 млн. за допълнителни възнаграждения

Министърът на финансите Асен Василев заяви, че спомагателните хонорари в Национална агенция за приходите през предходната година са били в размер на 31 844 300 лв.. През 2020 година те са били 30 300 000 лв., а през 2019 година - 30 150 000 лв..

Тези пари предходната година са разпределени на 7863 души или приблизително по 337 лв. на чиновник на месец. За спомагателното материално стимулиране на 1714 души в централното ръководство на Национална агенция за приходите предходната година са дадени 10 631 443 лв. или 517 лв. на човек, сподели още Василев в пленарната зала. Той отговори на въпрос на народния представител Десислава Атанасова по отношение на раздадени спомагателни хонорари на чиновниците в Национална агенция за приходите в края на 2021 година
 
Резултатите, които Национална агенция за приходите реализира предходната година, са рекордни. За седем месеца, даже не за година, Национална агенция за приходите събра три милиарда лв. повече, сподели финансовият министър.
 
Заедно с над парите от организация "Митници " приходите за 2021 година са с 8 милиарда лв. повече в сравнение с през 2020 година Когато станах финансов министър всички доходи се събираха по проект, означи Асен Василев.

Кредитът, който е теглен предходната година, е с 800 милиона лв. по-малък, от това което вие бяхте възнамерявали във вашия бюджет, сподели Василев, като се обърна към Десислава Атанасова.
 
Във вашата средносрочна прогноза държавният дълг тази година трябваше да е 27,2 на 100 от Брутният вътрешен продукт, а в нашата прогноза дългът ще е 24,8 %, сподели Василев. С по-малко дълг ние ще успеем да създадем повече финансови вложения в опазването на здравето, образованието и в обществената сфера, което се дължи на по-висока събираемост и на прекъсване на течовете, сподели още Василев. 
 
 

 
Източник: бТВ
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР