Министърът на финансите Асен Василев проговори след срещата със земеделците

...
Министърът на финансите Асен Василев проговори след срещата със земеделците
Коментари Харесай

Държавата отпусна 150 милиона на земеделците, утре още 160 милиона лева

Министърът на финансите Асен Василев проговори след срещата със земеделците в Министерски съвет. 

" Вносът на слънчоглед ще бъде позволен, когато има ясни количества, контрактувани сред земеделците и преработвателната индустрия, с цел да не спре производството на олио. Бюджетните приходи няма да бъдат ощетени. Това ще ги подсигурява. Що се отнася до другите точки - втората е помощта за земеделците. 150 милиона бяха отпуснати с разпореждане на Министерски съвет, а другите 160 милиона ще са пуснати на следващия ден ", сподели той, представен от .

" Що се отнася до настояванията по спомагателна помощ - би трябвало да бъдат остойностени. От тук нататък в бранш земеделие остава доста работа, тъй като има неверно структуриране на дотациите и доста несвършена работа по цялата верига. С министър Вътев преди към месец и половина започнахме инспекция по веригата за мляко, задвижили сме още няколко неща, само че тези решения би трябвало да се вземат на база действителна информация, а не догадки. Друг ангажимент, който поехме е Агенция митници да разгласява размерът на импорт и експорт на зърнените култури, тъй че да е ясно на какви цени се изнася и внася зърно, с цел да не се появява далавера в бранша и да е ясно на какви цени се осъществя продукцията, надлежно земеделците ни да са наясно ", изясни още финансовият министър. 

Единият от представителите на земеделците съобщи, че ще бъде ясно дали митингите ще продължат, откакто излязат и срещнат останалите с това, което се е изговорило на срещата в Министерски съвет. 

По-рано през днешния ден министърът на земеделието и храните Кирил Вътев отиде при протестиращите край Долни Богров, където те са струпали тежка земеделска техника.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР