Министърът на финансите Асен Василев е възложил на експерти от

...
Министърът на финансите Асен Василев е възложил на експерти от
Коментари Харесай

Нинова: В Министерството на финансите вече проучват варианти за намаляване на ДДС

Министърът на финансите Асен Василев е упълномощил на специалисти от министерството да проучат вероятните разновидности за понижаване на Данък добавена стойност на някои артикули и калкулации за финансовите измерения на разнообразни ограничения, които да оказват помощ на хората на фона на възходящите цени и инфлацията, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви министърът на стопанската система и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя уточни, че Българска социалистическа партия има хрумвания в няколко направления, които ще предложи на партиите от обединението за разискване. Сред тях са понижаване на Данък добавена стойност за ток, парно, вода и артикули в контролирани цени, като медикаментите. " При тях понижаване на Данък добавена стойност ще докара и до понижаване на цените ", уточни Нинова.

Други оферти са въвеждане на необлагаем най-малък приход, повишение на пенсиите и слагане на таван на някои цени. Според Нинова е значимо да се даде и формулировка кои хора са енергийно небогати, както и да се вкарат помощи за вода, по този начин както има за ток и въглища. В отговор на въпрос водачът на Българска социалистическа партия уточни, че партията не отива на диалозите с подготвени цифри, а единствено предлага хрумвания за разискване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР