Министърът на енергетиката Владимир Малинов инспектира напредъка по плановия ремонт

...
Министърът на енергетиката Владимир Малинов инспектира напредъка по плановия ремонт
Коментари Харесай

Плановият ремонт на АЕЦ „Козлодуй“ върви по график

Министърът на енергетиката Владимир Малинов инспектира напредъка по плановия ремонт на 6-ти блок на АЕЦ „ Козлодуй “ и подготовката за зимния сезон. Централата е от основно значение, защото през зимата обезпечава над една трета от електрическата енергия в страната. Министър Малинов акцентира, че сигурността на електроенергийната система и достъпът до електричество на рационални цени зависят от работата на централата.

В машинната зала на 6-ти блок министърът се срещна с настоящите ремонтни действия , които се извършват по проект. Екипът на АЕЦ „ Козлодуй “ показа организационните и техническите ограничения за гарантиране на надеждността на блока през зимата. Те включват наличност на първични материали, материали и аварийни елементи .

Проектната компания за 7-ми и 8-ми блок на централата продължава договарянията за контракт с реализатори. Малинов акцентира значимостта на бързото завършване на контракта, с цел да се обезпечи реализацията на новите нуклеарни мощности в период.

Министърът инспектира и подстанция „ Вълчедръм “ на ЕСО ЕАД, която зарежда обитаеми места в Северозападна България . Подстанцията е част от план за автоматизирано ръководство по Националния проект за възобновяване, с бюджет от 611 млн. лева Инспекциите на енергийни сдружения ще продължат и през идващите дни.

Отпускат над 42,5 млн. лева за компенсации в образованието

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР