Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова посъветва колегите си

...
Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова посъветва колегите си
Коментари Харесай

Петкова посъветва БСП да прочетат стратегията за приватизация на ЕРП-та

Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова посъветва сътрудниците си от Българска социалистическа партия да видят тактиката за приватизация на ЕРП-та. Съветът беше насочен във връзка с тематиката с продажбата на 33% от ЧЕЗ по време на държавното управление на Бойко Борисов през 2012 година

Коментарът министър Петкова направи преди присъединяване си в съвещанието на отрасловата комисия по енергетиката, която разисква промени в Закона с енергетиката. Малко преди този момент от Българска социалистическа партия внесоха сигнал в прокуратурата точно за приватизацията на ЧЕЗ преди години.

Министър Петкова попита сътрудниците си от Българска социалистическа партия за какво 33%, а не 34% . Тя разяснява, че в тактиката е записано, че страната ще продаде 67%, а останалите 33% страната се ангажира да ги продаде в къс период и попита за какво тъкмо 33%, а не 34%.

 Българска социалистическа партия нападна приватизацията на ЧЕЗ с три сигнала
Българска социалистическа партия нападна приватизацията на ЧЕЗ с три сигнала

Да се ревизира произходът на средствата на " Инерком " за пазаруването на ЧЕЗ

Теменужка Петкова напомни, че компанията покупател обществено е обявила, че в средата на тази седмица тези диалози ще стартират и се надяват до края на седмицата да приключат. " Г-жа Върбакова пое ангажимент да организира диалог с продавача, защото договорката към момента не е финализирана. От страна на българската компания беше изразена воля да се даде опция страната да влезе в тази договорка, тъй че тя да има контролно присъединяване. Оттук нататък всичко зависи от самия продавач. "

На въпрос, обвързван с опасенията, че ще платим за освен това в сравнение с коства, министър Петкова разяснява: " Не знам по какъв начин е направена тази оценка. Както всяка една стока - нейната цена се дефинира от търсенето и предлагането. Ако има надлежно покупател, който е податлив да даде цената, която продавачът желае, то тогава това е пазарната цена ".

" Много по-важно е да се върнем обратно във времето - 2003 година със специфична тактика на държавното управление, призната и от Народно събрание - по какъв начин да се приватизират електроразпределителните предприятия ", разяснява Петкова. Тя напомни, че съображенията тогава са, че присъствайки в тези предприятия - страната попречва вложенията в тях.

Иван Иванов, ръководител на КЕВР напомни, че комисията не може да ревизира финансовото положение на сдружението покупател преди едно сдружение да е лицензиант.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР