Министърът на енергетиката Теменужка Петкова внесе яснота по плановете на

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова внесе яснота по плановете на
Коментари Харесай

Теменужка Петкова категорична: АЕЦ ”Белене” ще се строи, търсим инвеститор

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова внесе изясненост по проектите на държавното управление за АЕЦ ”Белене ”. След като планът беше спиран и пускан, затварян и отварян, откакто платихме реакторите на съветската страна, не намерихме или не търсихме кой да ги купи, в този момент новото е,че ще строим втора атомна централа.

" Държавата изрично няма запас, с цел да довърши сама подобен проект” само че ще търсим вложител, който дружно с страната да се опита да осъществя това оборудване”, сподели Петкова.

С това тя не отхвърли, че и страната ще взе участие в строителството, единствено че не със 100% дял. Що се отнася до вложител, очевидно разновидностите са два- китайска енергийна компания и " Росатом ". Но всичко е в областта на положителните планове към този момент.

Така май ще се окаже прав Петър Кърджилов, който заяви, че отчетът на Българска академия на науките за нуждата от втора атомна централа е поръчан в този си тип от премиера Борисов, който заречен на Владимир Путин да има АЕЦ " Белене ", каквото и да ни коства това.

Иначе частите за двата реактора не престават да идват от Русия. Но какви тъкмо са тези реактори и дали стават за нова АЕЦ, знаят единствено Петкова и най-близките й сътрудници. Докато въпросът какво ще вършим с реакторите се реши, страната ще похарчи още четвърт милион лв., с цел да построи заслон над доставените уреди.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР