Министърът на енергетиката Теменужка Петкова откри корейско-български енергиен форум в

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова откри корейско-български енергиен форум в
Коментари Харесай

Теменужка Петкова откри корейско-български енергиен форум в София

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова откри корейско-български енергиен конгрес в столицата, оповестиха от Министерството на енергетиката.

Уверена съм, че можем да си бъдем взаимно потребни в напъните за повишение на енергийната сигурност, диверсификация на енергийните източници, поощряване на възобновимата сила, развиване на нуклеарната енергетика, които са предпочитани посоки в енергийната област както за нашата страна, по този начин и за Република Корея, е декларирала по време на форума Теменужка Петкова.

Министър Петкова показала напъните на българското държавно управление за диверсификация на енергийните източници и маршрутите за доставка на природен газ като един от водещите цели на държавното управление в енергийната област. Тя е срещнала участниците в полемиката с решението българската страна да взе участие в плана за създаване на терминал за полутечен природен газ край Александруполис.

Теменужка Петкова подчертала и върху опцията създаване на нова нуклеарна мощ. "Един от евентуалните вложители, декларирали интерес за присъединяване в този план, е Корейската Хидро Атомна Енергийна корпорация ", прецизирала Петкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР