Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и старши вицепрезидентът на френската

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и старши вицепрезидентът на френската
Коментари Харесай

Министър Петкова и френската компания „Фраматом“ очертаха перспективи за разширяване на сътрудничеството


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и старши вицепрезидентът на френската компания „ Фраматом “ господин Фредерик Леливър обрисуваха вероятности за разширение на съдействието в региона на нуклеарната енергетика.

Двамата разговаряха през днешния ден в Министерството на енергетиката.

Петкова срещна участниците в срещата с решението на Народното събрание от 7-ми юни 2018 година за обновяване дейностите по търсенето на благоприятни условия за създаване на АЕЦ „ Белене “ на пазарен принцип, се споделя в известие на пресцентъра на енергийното министерство.

В тази връзка в Министерството на енергетиката бе създадена процедура за избор на стратегически вложител, която ще премине през девет стадия. Българската страна ще взе участие в плана с всички относими материални и нематериални активи и ще има блокираща квота. В осъществяването на над 30% от дейностите по плана се чака да вземат участие български компании.

Г-н Леливър акцентира, че от страна на „ Фраматом “ е налице подготвеност за присъединяване в процедурата и чакат нейното започване. По думите на министър Петкова сега се приготвят нужните документи и се чака процедурата да започва при започване на 2019-та година. „ Покана за присъединяване в процедурата ще бъде изпратена до всички евентуални вложители, които досега са декларирали публично интерес за присъединяване в реализацията на плана АЕЦ „ Белене “, добави тя.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР