Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и гръцкият й колега –

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и гръцкият й колега –
Коментари Харесай

Утре подписваме ключови договори за газовата връзка с Гърция

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и гръцкият й сътрудник – министърът на енергетиката и околната среда Константинос Хадзидакис ще подпишат в София Междуправителствено съглашение за определяне на данъчен режим във връзка с плана за създаване на междусистемна газова връзка Гърция-България.

``
реклама

Церемонията ще се състои на 10-ти октомври 2019 година, от 10.45 часа в постройката на Министерството на енергетиката – София, ул. " Триадица " №8.

В рамките на събитието ще бъдат подписани и други контракти за основни задължения и действия по създаване на интерконектора: договорът за заем сред Европейската капиталова банка и БЕХ, съглашения за транспорт на газ с " Булгаргаз ", ДЕПА и " Едисон " и други.

Междусистемната газова връзка Гърция–България е предпочитан план освен за двете страни, а и за Европейския съюз. Реализацията му е от основно значение за диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ в района.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР