Министърът на енергетиката, търговията и промишлеността на Кипър Наташа Пилидес

...
Министърът на енергетиката, търговията и промишлеността на Кипър Наташа Пилидес
Коментари Харесай

Кипър ще получава газ от собствено находище от 2027 г.

Министърът на енергетиката, търговията и индустрията на Кипър Наташа Пилидес приветства откриването на находище на природен газ в блок 6 на кипърската изключителна икономическа зона като доста позитивно развиване. Пилидес съобщи в четвъртък, че поради енергийните провокации, пред които е изправен Европейският съюз, това е добра вест, защото обезпечава пазар за доставки както за Кипър, по този начин и за Европейски Съюз, заяви „ Катимерини “.

На въпрос по кое време кипърците ще могат да се възползват от преимуществата на находищата, министърът съобщи, че " Афродита " ще стартира да действа през 2027 година Тя съобщи, че до тази година компанията би трябвало да е приключила окончателния си проект за създаване, който се чака през идващите седмици. След това той би трябвало да бъде утвърден от министерството и компанията би трябвало неотложно да стартира нужните изследвания, с цел да може да бъде взето окончателното капиталово решение, което се смята за позитивно, и да стартира построяването на тръбопровода. Тя посочи, че консорциумът би трябвало да съблюдава периодите, посочени в контракта му.

Пилидес също по този начин разясни, че създаването на независимо находище без инфраструктура е явно по-трудно от създаването на залежи в прилежащи блокове, като да вземем за пример 6 и 7 на Eni и Total и 5 и 10 на ExxonMobil. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР