Министърът на енергетиката Румен Радев да получи мандат от Народното

...
Министърът на енергетиката Румен Радев да получи мандат от Народното
Коментари Харесай

ДБ предлага ядреното оборудване за АЕЦ Белене да бъде продадено на Украйна

Министърът на енергетиката Румен Радев да получи мандат от Народното събрание да договаря с Украйна за продажба на съветското нуклеарно съоръжение, предопределено за АЕЦ " Белене ". За това предложение заяви националният депутатът от “Продължаваме смяната - Демократична България " Ивайло Мирчев в своя фейсбук профил. Изричното условие при възможна продажба е цената да не бъде по-ниска от 1.2 милиарда лв., колкото е коствало оборудването при закупуването му.

“АЕЦ “Белене " е корупционен план, който ни е ощетил с милиарди и дълги години е употребен от съветското нуклеарно лоби в България. Бруталната експанзия на Русия в Украйна постави завършек на този така и така безразсъден план ", написа Мирчев. Представителят на “Да, България " прецизира, че заради характерната геополитическа конюнктура Украйна е единствената страна, която би могла да купи трансформиралото се в излишно за България съоръжение. От друга страна само София може да обезпечи на Киев нужното нуклеарно съоръжение за най-новата украинска атомна централа.

“Ако министърът на енергетиката реализира добра договорка и успее да продаде ненуженият нуклеарен пакет, ще сме в странната обстановка - родното съветско нуклеарно лоби в България (щедро набутало ни неизпозлваемата към този момент съветска технология) да подкрепи енергетиката на Украйна ", заключва Мирчев.

Предложението за решение е импортирано в деловодството на Народното събрание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР